Rolul unui avocat comercial

Ce este dreptul comercial?

Drept comercial este un ansamblu de norme juridice de drept privat care se aplică raporturilor juridice care decurg din acte juridice, fapte și tranzacții considerate de lege acte comerciale, precum și raporturilor juridice în care sunt implicați comercianții.
Corporate și avocați comerciali sunt experți în dreptul societăților și a afacerilor. Ei înțeleg diferențele minuscule dintre entitățile juridice și cum să le folosească în diferite scopuri. De asemenea, ei asistă companiile în diferite tranzacții care decurg din operațiuni de afaceri.

Ce fac de fapt avocații comerciali?

Clienții avocaților comerciali sunt de obicei corporații sau firme mari. Deci, o zi obișnuită ar implica, de exemplu, citirea și revizuirea contractelor, redactarea documentelor legale pentru întreprinderi și revizuirea fuziunilor în afaceri. De asemenea, poate necesita un nivel ridicat de negociere în numele clientului pentru termenii unui contract sau a unui acord de licență. Prin urmare, munca depinde de domeniul în care te vei specializa. Cu toate acestea, există mai mulți avocați comerciali care sunt cunoscuți ca avocați de proprietate; aceasta înseamnă că, în esență, au un singur client și caută de obicei problemele juridice ale organizației pentru care lucrează.

Avocații comerciali se confruntă în mare măsură cu cazuri comerciale de litigii sub forma tipică a pretențiilor contractuale. Rolul avocaților comerciali este de a cere solicitanților să-și ajute clienții în cadrul litigiilor și de a-i ajuta să se pregătească pentru ceea ce ar putea veni din opoziție.

Ce calități au avocații comerciali?

Un bun avocat comercial trebuie să fie creativ și strategic pentru a-și sfătui clientul cu privire la modul în care să structureze și să negocieze eficient o tranzacție și să găsească modalități inovatoare de a rezolva problemele unice din fiecare tranzacție. Ei trebuie să fie, de asemenea, manageri de proiect excelenți, deoarece este datoria lor să supravegheze și să coordoneze toate eforturile multidisciplinare care implică consilierea unui client cu privire la o tranzacție și să fie capabili să distileze toate sfaturile diferite și să le comunice în mod clar clientului. în formă și în fond, astfel încât clientul să poată lua decizii informate cu privire la problemele importante.

De asemenea, avocații comerciali buni sunt grozavi la gestionarea proiectelor și au o înțelegere vastă dreptul comercial, sunt capabili să înțeleagă detaliile și imaginea de ansamblu, să exercite o rațiune mare, să comunice eficient cu clientul pentru a se asigura că toată lumea este pe aceeași pagină, să înțeleagă obiectivele clientului și să fie receptivi.

Ce face un avocat comercial excelent?

Pentru a prospera în dreptul corporativ, va trebui să dezvolți cunoștințe exemplare despre dreptul afacerilor, tendințele actuale și evoluțiile legislative și de reglementare.
În plus, va trebui să vă familiarizați cu dreptul corporativ și al afacerilor din alte țări în care clienții dvs. au operațiuni sau doresc să investească.
Un avocat corporativ trebuie să aibă abilități puternice de comunicare și negociere, un mediu academic excelent, capacitatea de a gândi „out-of-the-box”, abilități analitice excepționale și atenție meticuloasă la detalii.
Munca în echipă este o caracteristică esențială a majorității tranzacțiilor corporative. Veți lucra cu grupuri de profesioniști care împărtășesc un obiectiv comun și, prin urmare, abilitățile dumneavoastră interpersonale și de management al oamenilor ar trebui să fie de top. Un avocat bun de corporație este ambițios, se bucură de provocări și își urmărește fără încetare obiectivele.

Obiectivele unui avocat corporativ

Scopul unui avocat corporativ este de a-și ajuta clienții în mai multe moduri: prin crearea de opțiuni legale și oferind îndrumări în luarea deciziilor în context comercial. Avocați corporativi ajutor corporative, industriale și clienti comerciali să-și gestioneze procesele interne, prin acordarea de consultanță juridică cu privire la contractele care se referă la organizarea corporativă, cumpărarea și vânzarea de companii, pregătirea și dezvoltarea contractelor comerciale, gestionarea și contribuția la rezolvarea conflictelor comerciale și a acordurilor de licență tehnologică.

Ești în căutarea unui avocat corporativ?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *